16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Несебър ще посрещне ЕВРО 2015 със супермодерна спортна база

Община Несебър ще бъде напълно готова да приеме през 2015 год. домакинството на мачовете от европейското първенство по футбол за младежи до 17 години – гарантира кметът Николай Димитров.

Според градоначалника БФС е посочил стадиона в Несебър като един от общо осемте в България, на които ще се провежда континенталния турнир, заради отличните условия за настаняване на отборите, добрата възможност за провеждане на тренировъчен процес върху многобройните терени в града и в съставните селища, както и заради добрата спортна база,  в която предстои да се инвестират сериозни средства.

В момента е на финален етап работното проектиране за изграждане на модерни спортни комплекси в с. Гюльовца, с. Кошарица, с. Тънково и проектиране на реконструкция на стадиона в с. Оризаре.

С готовите проекти община Несебър планира да кандидатства за финансиране по Мярка 321 от Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Освен градския стадион градът домакин предлага отлични условия за тренировъчно-възстановителен процес на модерния спортен комплекс, който включва  футболен терен със стандартен размер и три малки футболни игрища, като всичките притежават изкуствени покрития от най-високия в момента клас.

Според кмета Николай Димитров инвестициите, които са били направени в спортната инфраструктура, са доказали своя смисъл и чрез домакинството на ЕВРО 2015 те ще започнат да носят и приходи на общината.

От община Несебър очакват европейското първенство за младежи да увеличи интереса на инвеститори, партньори спрямо общината и да даде тласък на все още подценявания в България „спортен туризъм”.

Изградените спортни комплекси ще останат и след първенството, а добрата им поддръжка ще ни гарантира дългогодишната им експлоатация. Това означава, че тук ще идват много чуждестранни отбори на подготовка, чието обслужване ще донесе приходи на всички в община Несебър. Най-важното обаче е това, че децата ни ще спортуват повече – коментира Николай Димитров.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук