18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Нефтохимик загуби злощастно от Локомотив (София)

Нефтохимик отстъпи като гост на Локомотив (София) с 0:2, в срещата от VII кръг на Втора лига. Неопитният тим на Николай Кръстев се изправи срещу втория във временното класиране и се противопостави равностойно. За съжаление мачът бе съпътстван от серия инциденти, които повлияха на резултата. Мартин Иванов, който влезе в групата за първи път, след като се контузи още по време на първия мач от първенството, получи комоцио при единоборство, а вратарят Димитър Николов, който беше картотекиран в Нефтохимик едва вчера, напусна принудително първия си мач със счупен нос, зъб и скула. В момента той е в „Пирогов“, където ще му бъде направена операция и според лекарите ще се възстановява около три месеца. Отборът тръгна за София и без четирима от титулярите си, което допълнително утежни положението му.

Първото полувреме премина при равностойна игра. Домакините пропуснаха възможност да поведат с гол от дузпа, след като вратарят Димитър Николов се намеси перфектно. „Шейховете“ допуснаха гол в 40-та минута, след центриране отдясно.

През втората част Нефтохимик излезе на терена с по-голямо самочувствие и владееше по-добре топката, но тогава се наложиха и двете принудителни смени. На мястото на Димитър Николов (65`) и Мартин Иванов (70`) в игра влязоха съответно Християн Славов и Халибрям Кърмаджъ. Въпреки лошия късмет „шейховете“ продължиха да играят офанзивно. Георги Жеков пропусна много добра възможност да изравни. Той остана сам срещу вратаря, но се забави и топката му бе избита в момента на удара. В 80-та домакините решиха резултата в своя полза, след контраатака.

В следващия кръг отборът гостува на Струмска слава (Радомир), на 15 септември (петък), от 17:00 ч.

Състав на Нефтохимик: Димитър Николов, Анрей Казалиев, Димитър Дончев, Цветан Чахов, Станислав Жеков, Ясен Тузаков, Живко Илиев, Цветан Филипов, Мартин Иванов, Кирил Личев, Виктор Янев

Резервен състав: Християн Славов, Георги Жеков, Дзъмин Лиу, Симеон Русев, Халибрям Кърмаджъ, Стоян Калев, Даниел Стаматов

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук