13.2 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Нефтохимик изпусна победата срещу Пирин

Шейховете диктуваха събитията на терена в мача от 13-тия кръг на първенството срещу Пирин Гоце Делчев, но не успяха да материализират превъзходството си. Особено ярко бе изразено то през вторите 45 минути, когато само невероятните пропуски на нападателите в зелено, спасиха символичните гости от разгром под Сините камъни, а мачът завърши наравно 0:0.

 

Мачът започна равностойно, като и двата отбора трудно достигаха до чисти положения. Все пак шейховете на два пъти чрез Галин Димов и Емануил Манев, създадоха главоболия за защитата и вратарят на гостите. Пирин също опита на два пъти да изпита рефлекса на Петър Денчев, но стража се справи с опасностите.

 

През второто полувреме Нефтохимик излезе на терена сякаш преобразен. Играчите се впуснаха в непрестанни атаки към вратата на Абдиков. В 53 минута Ивелин Янев проби отляво и подаде към Деян Христов, който вкара топката в мрежата, но попадението не бе признато поради засада.

 

В 72-та минута Живко Петков подаде към Манев, който бе изведен очи в очи с вратаря Абдиков, който спаси силният му удар. Само две минути по-късно отново Манев имаше шанс да реализира, но ударът му премина на сантиметри от гредата на Пирин. Атаките на Нефтохимик продължиха с неотслабваща сила и Ивелин Янев проби отляво, навърза двама защитници в наказателното поле, но вместо да нанесе удар към вратата опита подаване и топката бе избита на метри от голлинията. В следващата атака Цветомир Цонков стреля с глава от около 7-8 метра, но топката отново не пожела да влезе в мрежата и премина на сантиметри от вратата на замръзналия на място вратар на Пирин. След още минута Стамен Ангелов проби отдясно и стреля силно по диагонала, но и този път вратарят на гостите с невероятен плонж изби в ъглов удар.

 

Тогава при една от епизодичните си контраатаки гостите можеха да стигнат до попадение, напук на футболната логика. От 4-5 метра Хазуров стреля с глава, оставен непокрит в полето на Нефтохимик, но ударът му бе слаб и не затрудни Денчев, който се намеси още веднъж авторитетно в рамките на второто полувреме.

 

В трите минути на даденото от рефера продължение младежкият национал Живко Петков можеше да реши мача, но от точката за изпълнение на дузпа не успя да нанесе добър удар към рамката и гостите спечелиха точката.

 

Въпреки, че не постигна победата в мача Нефтохимик показа едно различно лице. Играчите, повечето от които от школата на клуба се вложиха максимално и се раздадоха докрай, но се видя че на отбора липсва човекът, който да даде завършващият пас и да нанесе последния голов удар.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук