15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Нефтохимик спечели минимално срещу Любимец

Шейховете продължиха победния си ход у дома, като се наложиха над Любимец с 1:0 в мач изигран пред 1500 зрители на стадион Лазур.

 

Домакините водиха играта през целия мач, но допускаха грешки в последното подаване и в завършващия удар. Единственото попадение в мача отбеляза защитникът Георги Хашев в 45-та минута. За Хашев това е първи гол с екипа на нафтата.

Голът падна след като Божинов центрира от ъглов удар и с глава защитникът заби топката неспасяемо в мрежата на гостите. Малко преди това за втори жълт картон от игра бе отстранен Венцислав Йорданов и футболистите на Любимец  изиграха повече от 45 минути с човек по-малко.

 

Втората част премина изцяло под диктовката на бургаския тим, който отново бе мощно подкрепян от значителна агитка. Вместо обаче да си осигурят аванс от 2-3 гола, домакините пропускаха една след друга добри възможности за увеличаване на разликата  пред вратата на гостите. От своя страна, макар и останали с човек по-малко, играчите на Любимец  до самия край на двубоя опитваха да променят негативния резултат.

 

След края на двубоя старши треньорът на Нефтохимик Димчо Ненов заяви:

– „Сами си направихме мача труден. Грешахме най-вече в завършващия удар и това можеше да ни донесе главоболия. Доволен съм от старанието на момчетата, но ни предстои много работа. Гостите са опитен отбор и го доказаха, като до края опитваха да атакуват.  В този мач показахме и характер, след като продължихме да нападаме до последния съдийски сигнал. Радостно е, че в трети пореден мач не допускаме гол във вратата си, което е добър атестат за играта ни в защита. Трябва обаче сериозно да работим за отбелязване на гол от създадените положения и да подобрим ефективността си в атакуващ план”- завърши Ненов.

 

Следващата седмица отборът на Нефтохимик гостува на Раковски.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук