13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Нефтохимик със страхотна победа 2:1 над Спартак в Плевен

С голове на Живко Петков и Велин Дамянов Нефтохимик победи Спартак насред Плевен с 2:1.Отборът на Нефтохимик победи Спартак и ще зимува на върха в Обединената Б футболна група. Бургазлии изиграха перфектно мача и не оставиха съмнения в превъзходството си. Резултатът откри Живко Петков в 30-та минута, след като преодоля вратаря на домакините. Малко по-късно с хубав удар от границите на наказателното поле, домакините успяха да изравнят резултата.

 

През второто полувреме отборът на Нефтохимик доминираше и държеше инициативата. За да се стигне до 85-та минута, когато току що влезлият в игра Велин Дамянов с красива странична ножица доведе резултата до 2:1 за гостите от Бургас.

 

След победата в Плевен Нефтохимик вече е едноличен лидер, като се откъсна на 3 точки пред втория Спартак и на 6 пред третия Светкавица Търговище.

 

 

Благо Митрев: Изключително съм доволен от момчетата

 

Много развълнуван и щастлив бе след края на мача в Плевен изпълнителният директор на Нефтохимик Благомир Митрев:

 

„Много съм доволен от момчетата. Всички се раздадоха в този мач и заслужено победихме. Спартак са сериозен съперник, но в този мач ние бяхме по-добрия отбор. Радвам се, че тези млади момчета трупат самочувствие и класа с всеки изминал мач. С такава игра и себераздаване смятам, че имаме реални шансове догодина да сме отново в елитната група, където несъмнено е мястото на Нефтохимик.

Сега ще се порадваме на успеха и след това ще мислим за мача в Гоце Делчев – добави Митрев. По време на трансферния прозорец ще привлечем двама или трима футболисти, които да вдигнат качеството  на игра. Има сериозен интерес към няколко от нашите млади футболисти, но те остават в отбора” – завърши Митрев.

 

 

Димчо Ненов: Добър завършек на сезона

 

След края на мача мобилният телефон на треньора Димчо Ненов прегря от обаждания. Въпреки това, наставникът на нафтата изглеждаше спокоен, след като неговия тим победи доскорошният лидер в групата и то на неговия стадион с 2:1.

 

Ето какво каза той пред официалния сайт на клуба:

 

„Искам да благодаря на стотиците фенове, които пропътуваха разстоянието до Плевен и отново ни подкрепиха безусловно. Специална благодарност и на хилядите, които в мислите си бяха с нас, въпреки, че не бяха на стадиона. Всички чувстваме тази подкрепа и за радост успяваме да се отблагодарим и да оправдаем високите очаквания към нас до момента – каза Ненов.

 

„За мача няма какво толкова да говоря. Победихме основен конкурент за А група. Трябва да призная, че имаше един момент в края на първото полувреме, когато изпуснахме инициативата, но през второто полувреме показахме по-добра игра и смятам, че заслужено победихме” – отбеляза треньорът.

 

„Първи сме в класирането, но ни чака още много работа и сериозна подготовка за пролетта. Ако искаме да играем догодина в А група, трябва да продължим да вървим нагоре и да сме стъпили здраво на земята – завърши Ненов.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук