20.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Нефтохимик с безценна победа над Светкавица

Отборът на Нефтохимик спечели изключително важна победа над Светкавица Търговище в битката за влизане в А група. Тимът на Антон Спасов изигра не особено добър мач, но футболистите се вложиха максимално и успяха да отбележат заветно попадение чрез Васил Калоянов в 64-та минута, което им донесе безценните три точки.

 

Мачът се разви много оспорвано, като гостите имаха по-чисти положения за отбелязване на гол. Двама от техните футболисти обаче направиха недопустими нарушения като буквално си изпросиха два червени картона и останаха с 9 души на терена. Малко след това, в гредата на второто полувреме и Христо Лемперов получи втори жълт картон и също напусна играта. До края домакините пропуснаха от добри позиции, а гостите заиграха „ва банк”, но нямаха шанс да  отбележат. Реферът Георги Йорданов и неговите помощници свириха безупречно двубоя и бяха незабележими на терена.

 

Така Нефтохимик постигна победа, която му отвори широко вратата за влизане в елитната група.

 

 

Антон Спасов: Не играхме добре, но трите точки са най-важни

 

Антон Спасов

След мача старши треньорът на Нефтохимик Антон Спасов сияеше от щастие, но помоли за кратка отсрочка на пресконференцията след мача, за да може да си върне малко от загубения си глас.

 

„Много важна победа за нашия отбор. Светкавица е добър отбор и го показа по време на мача. Не играхме добре, но в този мач по-важни бяха трите точки. Радостен съм че момчетата се раздадоха докрай. Въпреки че не всичко се получаваше в този мач, момчетата се стараха. Те са млади футболисти и безспорно големият заряд си оказа влияние – допълни наставникът.

 

„Сега ще почиваме до понеделник следобед и вече мислим за мача с Шумен в сряда. Още имаме много работа за вършене. Желая на всички светли великденски празници. Смятам, че с тази победа направихме всички наши привърженици щастливи – завърши треньорът.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук