11.5 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Нефтохимик чака отговор от Тошко Янчев

Футболистът, който започна професионалната си кариера в Нефтохимик е разговарял с изпълнителния директор на отбора Благомир Митрев. Митрев е отправил покана към Янчев да се завърне в Бургас, откъдето тръгна към големия футбол и със своя безценен опит да помогне на отбора и по-младите футболисти по пътя към голямата цел – завръщане в А група. Футболистът от своя страна е поискал време за размисъл, като неговият отговор се чака до няколко дни.

„Тошко е име във футбола ни – коментира Митрев. Неговият опит и класа ще ни помогнат много. Той е дал много на Нефтохимик в годините, които игра за отбора. Сигурен съм, че може да даде още много на отбора, от който започна своята  забележителна  кариера“ – добави изпълнителният директор на Нефтохимик.

 

Димчо Ненов: Преследваме целите си докрай

 

Отборът на Нефтохимик започна подготовка с 28 футболисти. Преди началото на заниманието отец Радослав отслужи водосвет за здраве и успехи на футболистите и привържениците на отбора.

 На пресконференция преди тренировката старши треньорът Димчо Ненов обяви, че целите на отбора да атакува първото място и промоция за А група остават. Той е удовлетворен от това, че все повече футболисти проявяват интерес към отбора и затова не е случайно, че нафтата започва с толкова сериозна група от играчи.

„Спрели сме се на млади и перспективни футболисти, които да получат равен шанс за изява – каза Ненов. Всички започват от едно ниво. Аз ще остана верен на принципите си и ще разчитам не на имена, а на играчите, които се влагат най-много в тренировките и са най-подготвени за двубоите” каза още треньорът.

Преди началото на заниманието всички футболисти преминаха през „кантара” пред погледа на помощник – треньора Тихомир Тодоров.

„Повечето от играчите поддържат форма от десетина дни и затова няма такива, които са с наднормено тегло” – отчете треньорът на вратарите.

Все още Нефтохимик търси вратар, който да заеме мястото на все още лекуващия контузия Цветан Димитров. Най-вероятния избор ще бъде този на Янко Георгиев от Черноморец, но засега се чака решението на другия бургаски тим.

 Ето и списъка с всички нови играчи на Нефтохимик:

 Стамен Ангелов – халф, юноша на клуба, играл в Черно море Варна;

Васил Калоянов – нападател – идва от Славия София;

Янаки Смирнов – 20 юноша на Литекс, нападател;

Хюсеин Филипов – 20 г. юноша на Сливен, външен халф;

Йордан Апостолов – 24 г. – юноша на Левски, халф;

Адриан Божков – 23 г. Несебър, халф;

Жак Коен – 18 г. – юноша на Левски, идва от Израел, нападател;

Милен Гамаков – 18 г., халф, Черноморец;

Валентин Маринов – 22г. ЦСКА, Лугано, нападател.

 

Нефтохимик ще тренира двуразово до заминаването на лагер в Правец на 1-ви февруари. Първата контролна среща на отбора ще се играе на 26 януари срещу Созопол. Мястото и началния час на двубоя ще бъдат съобщени допълнително.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук