15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Неявяване на подсъдим, наложи отлагане на наказателно дело за грабеж

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража на Васви Васви – подсъдим по наказателно дело за грабеж. Съдът установи, че той е осъждан за умишлено престъпление и не е известно сегашното му местоположение. По данни на МВР е обявен за общонационално издирване по други наказателни дела.

съд Бургас

Васви не се явява в две поредни съдебни заседания за разглеждане на наказателното дело срещу него и Райчо Чавдаров. Срещу двамата е повдигнато обвинение за това, че около 23,30 ч. на 29.08.2013 г. в парк в гр. Бургас, в съучастие като съизвършители, са отнели мъжка спортна чанта, с мобилен телефон и портфейл, който съдържал 2 500 лв. и 1800 EUR, в левова равностойност – 3520 лв. Общата стойност на отнетото имущество е 6 825,09 лв. Деянието е извършено като са употребили сила – издърпване на чантата и нанасяне на удари с ръце и крака по цялото тяло на пострадалия.

Чавдаров е осъществил грабежа в условията на опасен рецидив. Според обвинителния акт пострадалият бил на гости в гр. Бургас и поискал да си купи наркотични вещества. По тази причина се запознал с Чавдаров и си разменили телефоните. Около 23,30 ч. гостенинът отишъл до колата си, когато му позвънил Чавдаров. Той и Васви седели на пейка в парка. Те попитали пострадалия, дали иска да си купи марихуана и когато той отворил портфейла си, видели парите в него. Подсъдимите му нанесли побой и успели да отнемат чантата.

В съдебната зала днес Чавдаров заяви, че желае да възстановят стойността на отнетото и делото срещу него да приключи със споразумение. Окръжен съд – Бургас не даде ход на процеса, за да не бъдат нарушени правата на защита Васви. Предвид тежестта на повдигнатото срещу него обвинение участието му е задължително. Делото ще продължи на 11.11.2014 г.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук