13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Не бутнаха рибарския клуб на Васко в Резово

Багерът, изпратен да събори неформалния клуб на рибарите в Резово, който от години се стопанисва от Васил Георгиев, се е върнал обратно, въпреки разпореждането на община Царево за премахване на скованите бараки и струпани вехтории в общинския терен.

След като стана ясно, че обектът е незаконно завзет, в селото спретнаха истински панаир.  Намерението на общината да разчисти собствеността си, която се намира на метри от границата с Турция, предизвика вълна от недоволство сред редовните посетители на т.н. клуб на рибаря.

В негова защитата се обявиха редица актьори и писатели. Как можете да търпите, в началото на ЕС такова нещо? Никъде не сме виждали такъв катун! С тези думи пък туристите, дошли да разгледат Резово и околността, се обръщали към кмета на селото.

От общината в Царево обясниха, че теренът със статут на земеделска земя ще бъде облагороден. По какъв точно начин – не стана ясно. Сигурно било обаче, че няма да строи. Защитниците на клуба обаче смятат, че някой има апетити към терена и почти не отчитат факта, че тази земя е общинска, което не предполага извършването на каквито и да било дейности на частни лица в нея без разрешението на администрацията в Царево.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук