11.5 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Не е ясно какъв полет е извършвал катастрофиралият самолет в Приморско

Двуместният самолет, който се разби при кацането си на летищната площадка в град Приморско е загубил баланс, ударил се е в пистата, разпаднал се и е бил обхванат бързо от пламъци. Пилотът и спътникът му са загинали. Според кметът на община Приморско Лиляна Димова първата хипотеза за евентуална причината за инцидента е възможна човешка грешка, макар че пилотът Люцканов е бил инструктор с дълъг летателен стаж.

photos_razbit_samolet.jpgВсе още не е изяснено дали полетът е бил рекламен, обучителен или туристически. Според разследващите точно този самолет е нямал право да извършва полети с туристи.

В момента районът е отцепен, там е кметът Лиляна Димова, има представители на прокуратура, пожарна и полиция.

Г-жа Димова твърди, че през последните дни има много полети предимно по договори между летищната площадка в Приморско и Албена АД.

Повечето от самолетите, които кацат и излитат правят своите курсове като част от рекламни кампании на мобилни оператори и марки цигари.

От общинска  администрация изказват своите съболезнования на семействата на загиналите и са готови да съдействат с всички свои възможности на разследващите органи.

снимка: morskivesti.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук