13.8 C
Бургас
четвъртък, май 9, 2024

Никита и Анна последно били с кавказеца Паша в София

Анна Леонтиева, чието разчленено тяло бе открито край Приморско в началото на март, е имала връзка с младеж от Турция. Това е разказал заподозреният за жестокото двойно убийство, Герман Костин, предава руският „Комсомолска правда“. Според показанията му, той и 32-годишната Анна се видяли в София в началото на февруари тази година. След срещата им, тя се качила в автомобил с турска регистрация с мъж на около 35 години с кавказка националност, познат му под името Паша. 

Според него, в колата бил и синът на Леонтиева – 5-годишното момченце, което беше открито мъртво в куфар край Пасарел. Костин уточнява, че познанството му с майката започнало в Кипър, където били съседи за кратко време. 

„Никого не съм убил“, казва той, цитиран от руски информационни агенции. Бащата и бабата на Никита извършиха разпознаване на своите близки на снимките, разпространени от МВР, съобщи и руският сайт Bloknot.ru. Според Костин, 5-годишното момче носи фамилията на баща си – Плотников, а не на своята майка Анна Леонтиева.

Павел Астахов, омбудсман по правата на детето на Русия допълва, че именно бащата на Никита е финансирал пътуването му и това на Анна зад граница, с цел детето да получи „европейско образование“. Това става през септември 2013 година, когато двамата заминават за Кипър. Там са били посещавани от съпруга на Анна – 57-годишният Вадим Плотников. В края на 2014, майката и детето пристигат в България. 

След информацията, изнесена от българските власти, Астахов съобщава, че са били открити още две деца, отговарящи на описанието. Те обаче, както и родителите им, са били открити от разследващите живи и здрави. Бабата и бащата на Никита най-вероятно вече са в България, за да съдействат на разследването.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук