9.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Никой не е поел отговорност за атентата в Бургас, шест са жертвите

Шестима са загиналите при бомбения атентат на Летище Бургас, при който беше взривен автобус с израелски туристи, потвърди вътрешният министър Цветан Цветанов. Петима са убити на място от взрива, единият е починал в бургаската болница, трима са в кома, 32-ма са настанени в отделенията.

 Министър Цветанов каза още, че самоличността на загиналите не е установена, прави се оглед на място. Това, което се знае до момента е, че бомбата е била поставена в багажното отделение. Вътрешният министър отрече да са постъпвали сигнали до службите за готвен атентат у нас.

 Външният министър Николай Младенов заяви, че няма информация някой да е поел отговорност за случилото се в Бургас, но че тероризмът във всяка една форма трябва категорично да се осъжда от всички.

 Посланикът на Израел Шаул Камиса Раз също пристигна на бургаското летище и каза, че случилото се е жалко и тъжно както за Израел, така и за България.

 Хиляди туристи останаха с часове блокирани на бургаското летище, което беше отцепени от полицаи. Едва късно вечерта пристигнаха автобуси, които започнаха да извозват туристите към хотели в Бургас и Слънчев бряг.

 Линейка отведе английска туристка в инвалидна количка, която не можа да излети със семейството си за Лондон.

 

Всички полети от Бургас са пренасочени за Летище Варна, където са въведени засилени мерки за сигурност.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук