11 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Николай Бареков: Ще имаме поне трима областни кметове

ББЦ издига приятел на „Протестна мрежа“ в София, в Бургас – май има драма 

В края на месец май ще обявим първите имена, които ще участват в местните избори през есента. Това каза на среща в Бургас, лидерът на България без цензура, Николай Бареков. По думите му, партията има амбицията да се пребори за поне трима областни кметове.

„Считам, че изненадата на предстоящите местни избори ще бъде именно България без цензура. Подготвяме предизборния щаб, който ще бъде обявен на 26 април. Получихме предложение за засилване на регионалното присъствие на партията и ви уверявам, че работим по този въпрос. Целите, които сме си поставили за изборите са изцяло подплатени с подробен анализ на местните партийни структури, който вече сме направили. Нашата партия остава демократична, партия на регионите”, каза Бареков.

Той е категоричен, че ББЦ  разполага с кандидати за кметове, които имат възможността да спечелят кметските кресла на първи тур. В края на май ще станат ясни и имената на водачите на листи за общински съветници. Бареков обяви, че освен като лидер на партията е готов да застане начело и на предизборния щаб на ББЦ. Той не изключи възможността за коалиция, но не посочи в кои райони на страната ще се предприемат подобни стъпки.

Николай Бареков не коментира конкретна кандидатура за кмет на Бургас през изборите наесен, но обяви: „Вариантите ни за Бургас за местните избори са два – издигаме наш кандидат или подкрепяме Димитър Николов за трети мандат. Мога да кажа единствено, че за кмет на София ще издигнем човек, който е добре познат на обществеността. Приятел е на „Протестна мрежа”, което предполагам не дава основания да бъде компрометиран от която и да е партия. Убеден съм, че ще бъде в челната тройка на изборите. Това е един достоен, неопетнен и интелигентен човек.”

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук