18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Николай Глобов от Бургас е ски учителят, отнесен от лавина в Банско

35-годишен ски учител на свободна практика от Бургас пострада във вторник при спускане по стръмните улеи извън ски зона „Банско“, съобщава 24 часа. Сигналът за инцидента е подаден към 16 часа от ски зоната под връх Тодорка.

Николай Глобов се спускал със ски по улеите под връх Тодорка извън обозначените писти, уточнява БГНЕС. Поради навалелия предната нощ нов 50-сантиметров сняг по „Тодорини улуци“, съществува лавинна опасност. Преди ски учителя се спуснали още няколко скиори.

При спускането по „улуците“, заедно с Николай Глобов се откъснала снежна козирка, която го понесла. Той се е плъзгал по улея около 50-ина метра. При премятането по улея надолу се е контузил в областта на коляното, не можел да ходи, заради което е подал сигнал за помощ. На помощ са се притекли 11 планински спасители. Пострадалият бил откаран до МЦ „Благовещение“, шиниран е и е освободен за домашно лечение.

От ПСС предупредиха че поради новия сняг, който на места заради навяванията достига до 70 см, съществува лавинна опасност, поради което карането на ски или сноуборд извън обозначените писти е опасно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук