11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Николай Димитров: Апелативният съд доказа, че все пак сме правова държава

Кметът на Несебър Николай Димитров и гл. архитект Валентин Димов остават на постовете си. Това реши днес Апелативния съд, който отмени решението на Бургаския окръжен съд от 22 февруари за отстраняването на двамата от заеманите длъжности до приключване на делото срещу тях. В мотивите си съдия Лучия Дерелиева посочи, че няма данни за въздействие върху свидетели и унищожаване на документи от страна на кмета Николай Димитров и гл. архитект до този момент. Напротив несебърският кмет и гл. архитект са оказали съдействие при събирането на доказателства и са предали цялата строителна документация. Според Апелативният съд двамата не представляват пречка за предстоящата работа по обвинението, тъй като предстоят разпити на свидетели от държавни ведомства и министерства, които не са подчинени на кмета и гл. архитекти те няма как да им въздействат.

Излизайки от съда Николай Димитров коментира, че все пак е вярвал в справедливото решение на съда, тъй като сме правова държава, а не африканска страна.

Кметът беше обвинен, че е не е осъществил достатъчно контрол върху експертния съвет, който е издал разрешението за строителството върху дюните в Несебър. Днес в съда адвокат Стефан Константинов подчерта, че в Закона за местно самоуправление няма разпоредби за контрол, а само за координация на този съвет. Защитата на Димитров каза още, че кметът няма право на вето на неговите решения, така че обвинението е абсурдно.” Това обвинение не може да издържи прeд никоя съдебна инстанция”, заяви адвокат Константинов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук