13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Николай Тишев: В листата на БСП Бургас има приемственост

„Част от листата на БСП за предстоящите избори се преповтаря с тази от миналата година, но смятам, че има логика да има приемственост”. Така областният лидер на БСП Бургас Николай Тишев коментира окончателната и подредба. Вотът на областия съвет снощи беше таен.Николай Тишев- областен председател на БСП Бургас

Водач е бизнесменът Петър Кънев, който е от Ямбол, но в местната структура е нямало никакви негативни настроения за това, че начело не е човек от Бургас. На второ и трето място са досегашните депутати в 42-рото НС Атанас Зафиров и Пенко Атанасов.

”Редно е те отново да представят БСП в парламента, защото имаха хоризонт за 4 години, а бяха само година и два месеца.”, коментира Тишев. Четвъртото място е запазено за гражданската квота, пета в листата е Тинка Желязкова, а на шесто място е Димитър Гочев от младежката квота.

Най-сериозна е била битката за третото място. Стигнало се е до балотаж между Пенко Атанасов и бившия областен управител Любомир Пантелеев, като Атанасов е спечелил с 26 гласа срещу 20 за Пантелеев. По думите на Тишев, реденето на листата е станало сравнително бързо и в рамките на другарския тон.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук