11.5 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Николов за кметските избори догодина: Стига толкова

Разнообразна програма за празника на града – Никулден , обещават от община Бургас. „Ще има събития в целия град, включително и на пл. „Тройката”. Предвидили сме и мероприятия в пространството около Морска гара. Бургазлии ще могат да станат част от много спортни и културни събития”, каза за zonaburgas кметът на Бургас Димитър Николов. По думите му, на празника ще се обърне особено внимание на рибарите. Жители и гости на града ще се запознаят с техния бит, трудностите в занаята и романтичната част от живота им в ретро  – план.

Димитър Николов

„Голям интерес предизвика масовата снимка на всички именници  през миналата година. Имахме много запитвания дали ще бъде повторена. Да, тази година ще направим нова снимка, защото има и новородени именници”, каза още кметът. Димитър Николов коментира и данните, изнесени от Института за пазарна икономика, според които чуждестранните инвестиции в Бургас са се увеличили в пъти за няколко години.

„Бургас е областен център и е нормално, повечето инвестиции се случват именно тук. Радвам се, че съм бил част от този екип, който е помагал това да се случи. Гледаме ревностно на този процес. Обръщаме внимание на всички инвеститори. Не бива да бъдем агресивни. Надявам се, че с проектите, които сме реализирали, сме дали повод на инвеститорите да видят в Бургас и региона, привлекателно място за инвестиции”, сподели Димитър Николов.

Той е категоричен, че основен плюс на Бургас в привличането на чужди инвеститори е големият процент младо население. Николов увери, че и през следващия програмен период ще продължи мащабното подобряване на условията в града, реконструкцията на ВиК  мрежи, уличната мрежа. Ще се изграждат още нови паркови зони в комплексите.

„Разбира се ще насочим европейските средства в строителството на нови училища, детски градини и зони за спорт, които се приемат изключително радушно. Няколко такива обекти ще бъдат открити на празника на града – Никулден”, обясни градоначалникът и допълни: „Искаме да разширим и индустриалната зона. Искаме да създадем нов бизнес център с нов бизнес инкубатор и възможност за старт-ъп  кампании. Целта е да помогнем на младите хора, които искат да развиват бизнес тук. В момента работим по този план. Ще бъдем гръб и закрилник на всяка ценна идея, независимо дали е частна, обществена или публична.”

На въпрос  ще се кандидатира ли за кмет и на местните избори през следващата година, Димитър Николов отговори така:  „Стига толкова. С наградите, които имам мога да стана спокойно консултант в местната власт, така че да давам съвети  на новите кметове. За това как се печелят избори и как се постигат успехи. В момента основна задача пред община Бургас е да приключи проектите си, някои от които са в критично състояние. Оптимист съм и мисля, че ще се справим.”

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук