16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Димитър Николов: Не се чувствам като отличник

Не се чувствам като отличник на ГЕРБ, а просто си върша работата. Бях пред очите на хората със своята активност, със своите слабости и недостатъци и гражданите на Бургас имаха възможност да преценят за кого да гласуват. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов.

Той отрече в Бургас да са наливани целево пари от държавата, за да се покажат видими резултати, а по думите му, спечелените програми са плод на много усилия в конкурентна обстановка.

Според Николов, високите резултати на ГЕРБ на местния вот не са преяждане с власт, а просто победата е факт. Много от общините в т. нар смесени райони вече припознават и ГЕРБ като партия, която може да реши проблемите им на местно ниво. Досега единствено припознаваха ДПС, а сега без притеснение и страх гласуват за ГЕРБ, посочи Николов.

Премиерът Бойко Борисов има основание да бъде гневен от изказванията на Реформаторите след победата на кандидата им за кмет в Плевен, каза още той. По думите му най-болно им е станало, че острите думи са дошли именно от Реформаторите.

Притесниха ни коментарите, като че ли Плевен се е освободил от нещо и е бил управляван изключително зле от ГЕРБ и това се каза от най-близката ни приятелска структура – Реформаторския блок, с който управляваме в правителството, партнираме си на много места в местната власт и на който разчитаме за стабилността на държавата, обясни той. Реформаторите се изказаха много по-яростно срещу ГЕРБ, отколкото БСП, изтъкна Николов.

Макар че вчера Борисов заяви, че е положил огромни усилия ГЕРБ да падне в Плевен, по думите на Николов щабът и организацията на партията в града са направили всичко възможно да спечелят изборите. Приемаме резултатите, макар че имаме повече от 6 подадени жалби. Притеснително се стопи разликата между двамата кандидати. Същата е ситуацията и в Добрич, допълни бургаският кмет.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук