14.3 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Николов и Ламбакис за авиовръзката Санкт Петербург – Бургас – Александруполис

Възможността за осъществяване на авиовръзка Санкт Петербург – Бургас – Александруполис, която да бъде активна през чартърния сезон, са обсъдили по време на среща кметът на Община Бургас Димитър Николов с кмета на гръцкия град Евангелиос Ламбакис.

Кметът Димитър Николов разговаря с гръцкия си колега за последствията от блокадата на границата, съобщават от Община Бургас. По време на срещата между двамата градоначалници е коментирана обширно и темата за разширяване на транспортните връзки между двата морски туристически града. Обсъдена е била и идеята за изграждане на железопътна линия Бургас – Александруполис.

В хода на разговора кметът Николов е коментирал с гръцкия си колега и последствията от блокадата на границата от гръцки фермери. Бургаският кмет е подчертал, че стачката се отразява изключително негативно върху местната икономика, тъй като много бургаски фирми използват този транспортен коридор за експорт на товари и стоки. На срещата са присъствали зам.-кметът Красимир Стойчев и директорът на „Пристанище Бургас“ Деян Димов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук