13.8 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Николов октри саниран блок. Доведе и двама министри

Кметът на Бургас, министърът на регионалното развитие и този на околната среда откриха санирания по националната програма за енергийна ефективност блок 7 в к-с „Изгрев“. Лиляна Павлова връчи на домоуправителя удостоверението за въвеждане в експлоатация на блока. 

Ремонтът на сградата е започнал през април тази година. „Градовете вече придобиват нов облик. Тази програма вече дава своите резултати. Бургас е сред шампионите в изпълнението на националната програма. В тънка, но дружеска конкуренция – Бургас и Благоевград са първенците. Около 180 са сградите, по които се работи в Бургас. Имаме 2 100 сгради, по които са работи в цялата страна“, каза министър Павлова.

По думите й, има 2 500 сгради, които предстои да бъдат санирани. „Програмата ще продължи и през 2017 година. Това се случва и благодарение на настояването на премиера Бойко Борисов“, допълни Лиляна Павлова.

Кметът на Бургас Димитър Николов пък обяви, че първите десет блока, които са санирани в града ще бъдат с облагородени пространства около тях. „Заложили сме това в програмата си. Призовавам всички председатели на сдружение – да се обръщат към нас, ако имат въпроси. Това ще ни помогне да реагираме своевременно, ако има някакви проблеми по време на дейностите. Това е една социална програма. Много фимри в Бургаско регистрираха ръст в продажбите. Допълнително се назначават кадри. Има и оплаквания, че не могат да смогнат да изпълнят големите поръчки“, каза кметът Димитър Николов.

Дейностите по саниране ще продължат и през зимата, но само ако метеорологичните условия го позволяват. Кметът е издал заповед, с която се забранява премахването на всякакви покривни изолации при неблагоприятно време. Причината – няколко получени оплаквания за течове.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук