13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Нинова към Герджиков: Не може чужда държава да определя вътрешните дела на България!

В препълнената зала на бургаската опера лидерът на БСП Корнелия Нинова разкритикува  действията на българските политици и служебния кабинет по отношение на политиката спрямо Турция. По думите й въпросът на въпросите в момента е  за целостта и суверенитета на България и за сигурността на българския народ.

Турция размахва пръст и заплашва цяла Европа. Турски министър призовава да се гласува за ДОСТ. Турски посланик участва в агитация за ДОСТ, а турски кмет иска повече гласове на изборите в България, за да се въведе турският език като официален у нас. Борисов призовава да смекчим тона към Турция и прави Великото откритие, че Турция не говори на европейски език. Но неговото поведение не е изненада. Турската му връзка ни е ясна още от посещението при Ердоган и от президентските избори, когато ДОСТ призоваваше и в България, и в южната ни съседка, за подкрепа за Цецка Цачева„, коментира Корнелия Нинова.

Председателят на БСП определи като изненада  поведението на служебния премиер, който  заявява, че знае какво се случва и не му харесва.  Нинова посъветва Герджиков  да поеме отговорност в създалата се ситуация и да защити интересите на България.

„Щял да вземе мерки, а когато го питат какви, препраща към министър Янев, който обяви, че ще гарантира широко отворено трасе на границата с Турция за желаещите да гласуват в България“, допълни тя. „Сигурно някой ще ме запита – нали вашият президент ги назначи. На такива хора ще отговоря: когато става дума за България, няма наши и ваши. И аз да го бях назначила – щях да го призова по същия начин. Г-н Герджиков, няма да Ви пращам тайно SMS и след това да се отричам, че съм го направила. Заставам открито пред всички, поемам отговорност за всяка дума и Ви призовавам публично: защитете България, заявете категорично, че няма да допуснете чужда държава да се меси във вътрешните дела на България“, призова председателят на БСП. Нинова посъветва Герджиков да не спира дотук, а да продължи с действията, както и да прочете „Стратегическа дълбочина„. Там Давутоглу казва, че турците няма да дойдат този път с ятагана, а ще стъпят икономически, верски и политически. „Дайте конкретен знак, че няма да допуснете това. Прекратете концесията за летище „София“ и не давайте този стратегически обект на турски фирми и отменете Постановление 208, с което Борисов задължи българските кметове да настаняват бежанци в общините ни„, препоръча Корнелия Нинова.

Нинова  отбеляза още, че отдавна политическата класа на България не е била поставена пред такъв избор – политическо послушание, мандатно мислене и борба за власт или стратегическа държавност и борба за България. „Ние избираме второто!“- заключи лидерът на БСП.

Пред  симпатизантите на коалиция „ БСП за България „  бяха представени кандидатите за народни представители за Бургаска област. Водачът на листата инж. Петър Кънев заяви, че този невероятен екип е поел ангажименти пред избирателите, които ще изпълнят.

Срещата на коалиция „БСП за България” продължи с концерт на Орлин Горанов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук