14.3 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Ниските цени на данъци, ток и наеми привличали китайски инвеститори в Бургас

Най-ниският подоходен данък, втората най-ниска цена на електроенергията, най-ниският наем за офиси в Европа и стратегическото положение привличат китаайските инвеститори към Бургас. Това сподели председателя на бургаската Българо-китайска асоциация за търговия и инвестиции Менг Лу на среща с областния управител.

Според Павел Маринов, „в момента приоритетите на правителството са свързани до голяма степен с Китай“. По думите му, Областна управа възнамерява да работи за привличане на китайски инвестиции в областта на зеленчукопреработването.

Той запозна своята гостенка с намеленишето си да работи по създаването на логистична база за преработка на храни, както и създаването на единен клъстер на зеленчукопроизводителите. Областният управител допълни, че китайският бизнес ще бъде идеален партньор в начинанието, в ролята си на преработвател на готовите суровини. От своя страна, Областна управа обещава преференции за инвеститори от клас А и Б, включително и по-ниски данъци.

Менг Лу заяви, че има интерес от китайска страна и към инвестиции в миннодобивната промишленост. Няколко фирми са изявили желание за проучване на възможностите за инвестиция във фабрика за метали, по-специално за добив и преработка на желязо и стомана. Според представители на асоциацията обаче този отрасъл все още е малко тромав и информацията за инвеститорски интерес не достига до него.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук