14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Нищят проблем с автобусите в Стария Несебър, областният готов да съдейства

Областният управител Павел Маринов е заявил готовност за сдействие при решаването на проблема с достъпа на туристически автобуси в Стария Несебър, съобщават от Областна управа. Неудобството за туроператорите е, че сега пристанището се използва от рибарските кораби и за акостиране на круизни такива, което създава проблеми за хиляди туристи.

Постигната е договореност за промяна на местонахождението на рибарските кораби.  Проблем се оказва, че там се намира ГКПП – Несебър. Маринов е поел ангажимент да постави пред Министерството на транспорта за обсъждане и конкретно решаване на натрупаните през годините проблеми на пасажерското пристанище в Несебър, което е държавна собственост.

На среща с кмета на града и заитересовани страни, той  е набелязал  непосредствени спешни мерки за максимално бързо уреждане на проблема с осигуряване на свободен достъп на туристическите автобуси до зоната на пристанището, както и за гарантиране сигурността на туристите в тази зона. От своя страна кметът на община Несебър Николай Димитров е дал обещание да предостави общинска територия в непосредствена близост до пристанището за паркинг и зона за маневриране на автобусите в близост до ГКПП. Преобразуването на това пространство от стария град ще започне до дни, но ще стане факт окончателно в началото на следващия туристически сезон.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук