17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Новата стратегия на „АБВ“: Патриотично е да се лъже

„Ще настояваме за промяна в изборното законодателство, която да гарантира правата на хората в малките населени места. Говорим за такива с над и под 150 жители. Сегашното законодателство, спира част от жителите на села с население по малко от 150 души, да участват в избора за местни органи за самоуправление. Това обяви в Бургас заместник-председателят на ПП „АБВ“ Румен Петков.

Той е категоричен, че партията ще продължава да настоява да бъде изяснено колко струва оградата по границата в Турция. „Трябва да е ясно колко от нея е друредна или едноредна. Защото представете си, ако се окаже, че са внасяли тел за строителството. Това е удар по българската икономика. Това правителство се стреми да скрие проблемите на границата“, каза Петков.

Той разкри и идеите за нова рекламна стратегия на АБВ. „Предвиждаме да наемем няколко билборба с надписи в Бургаско. На тях ще пише: „Патриотично е да се лъже“. Под този надпис ще сложим тиренце, след което ще пише – във всяко село полицай, пенсия 300 лева, туризъм, в който махаме пиянщината. Това са неща, които позорят българската политика. Хората са подложени на подобни извращения години наред. Разбира се една част от нашите сънародници просто искат да бъдат излъгани“, обясни Румен Петков.

„Трябва да поставим въпроса за цената на тази ограда. Когато изпълнението на тази ограда беше възложено на Министерството на отбраната, двама генерали бяха наказани, защото един километър струвал 250 000 лева. Кой сега ще поеме отговорността, че в момента един километър струва повече от 1 млн. лева?“, попита от своя страна общинският лидер на „АБВ“ – Бургас Георги Сталев.

Той допълни, че в социалната мрежа има десетки кадри, на които се вижда как това съоръжение се преодолява много лесно. Технологията на изграждането е грешна, смята Сталев.  „Материалите също не са подходящи. Показахме как на определени места, оградата липса. Няма нито едноредова, нит двуредова. Там има само клони и драки. Правителството твърди, че миграционния натиск намалява. Това не е така. Всяка седмица има по няколко случая на задържани групи“, обясни той.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук