13.2 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Новаторска практика в обучението в детска градина „Морска звезда“

Със съдействието на Клуб за приключения сред природата от Сдружение Зелена Странджа децата от IVб група „Дъга“ на ДГ „Морска звезда“ проведоха детски тематичен поход „Спорт и природа“. С въвеждането за първи път на тази иновативна практика се  цели усъвършенстване на системата за качество на възпитание, обучение и научноизследователската дейност. 

Основната цел на този нов модел е да се създаде едно разчупване на остарялата ни и позната концепция за екологично възпитание на децата. Той има за цел да го направи не само по-привлекателно и приятно за децата, но и да създаде за учителите една по-добра работна среда с повече възможности.

b55366e042792189d14a2a6d7bb07c29Образователните цели са насочени към един по-различен начин на живот и поведение, както и към промяна на отношението на децата към околната среда. Така те се докоснаха до магията на Странджа, преживяха много приключения сред природата –  разгледаха пещерите, карстовите извори на реката, дървената кула и замъка, а след това се включиха в занимателни игри на поляната за пикници – балансиране по въже (слаклайн), федербал, скачане на въже, игри с топка, опъване на палатка.

С организирания поход се създадоха възможности децата да прекарват повече време сред природата, за да бъдат здрави, физическа активни и знаещи, а природата чиста и съхранена.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук