15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Нова алея и кът за почивка в Царево

В Царево започва изграждането на нова алея и кът за почивка. Благоустрояването на централната част на кв. Василико обхваща съществуващата градинка между улиците Одринска Тракия и Корал. Алеята ще е с дължина 70 метра. Тя ще бъде изградена от паркови павета, а до нея ще бъде осигурен достъп от 4 подхода.

Царево

Благоустрояването на централната част ще включва освен поставянето на настилка от павета и бордюри, кът за почивка с озеленяване, пейки с перголи и осветление. С изпълнението на този проект ще се осигури достъп до това неизползвано досега място и ще се продължи с облагородяването на Царево като цяло, информират от пресцентъра на Черноморската община. Изграждането на алеята ще се осъществи със средства от капиталовата програма на Община Царево, като строително-ремонтните работи ще бъдат извършени от общинската строителна бригада. Към алеята ще бъде изграден и паркинг за 20 автомобила.

„До началото на лятото в кв. „Василико” ще бъде завършено облагородяването на зоната за отдих в централната му част. Досега там нямаше кът за отдих. Паралелно с това завършваме и изграждането на алеята над градския плаж. До началото на лятото ще завършим всички строителни обекти и ще посрещнем нашите гости с много нови зони за отдих. Освен това довършваме и няколко нови улици в централната част”, коментира зам.-кметът на Царево, инж. Станислав Добрев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук