11.5 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Нова ангиографска лаборатория заработи в Бургас

Инвестицията по изграждането възлиза на над 1,5 млн лева. Апаратурата, която е последна дума медицинската техника, е разположена в МАБЛ „Дева Мария”. 50% от парите за закупуването й са спечелени по европейски фонд.

Доц. д-р Васил Велчев, който е началник на сектор „Електрокардиостимулация” към УМБАЛ „Св. Анна” и методичен ръководител на кардиологичното отделение към болницата „Дева Мария” пристига от София, за да представи новата техника. „Надявам се, че в МБАЛ „Дева Мария“ ще успеем да покажем добро съчетание между университетска болница и частна инициатива” каза доцентът. Допълни, че освен осигуряването на най-добрата материална база с модерна апаратура, в отделението работи отлично обучен екип, като се радва да бъде част от него.

„Радостно е, че нашият град много интензивно обновява медицинската си апаратура и оборудване”  – каза кметът Димитър Николов по време на церемонията по откриването. „Хубаво е, че в Бургас вече имаме съвременен апарат за борба със сърдечните заболявания, които са сред най-сериозните в сферата на здравеопазването. Това ще спомогне да се намали смъртността и помогне за възстановяването на пациентите. Радвам се, че това се случва тук, в болница „Дева Мария” – една от най-бързо развиващата се в нашия град”.

Кметът пожела на кардиологичния екип повече усмихнати пациенти и доволни близки. Обръщайки се към присъстващата на събитието шефка на районната здравноосигурителна каса д-р Макшева, заяви, че се надява НЗОК да покрива разходите  за съвременното лечение на всички сърдечно болни пациенти. „Надявам се потокът от търсещите висококвалифицирано медицинско  лечение пациенти да се насочи към Бургас, а не към други големи градове” – допълни г-н Николов.

На събитието присъстваха още  директорът на РЗОК д-р Макшева, д-р Цанова и д-р Костадинова от  РЗИ- Бургас,  представители на „Спешна помощ” от Бургас, Айтос и Карнобат, д-р Тодор Якимов от Кардио Център Понтика, както и общинските съветници Жечо Станков и Живко Димитров.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук