10.4 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Нова версия за мястото на стрелбата, мостът бил друг

Днес се появи нова версия за мястото на стрелбата, при която граничен полицай Вълкан Ханбарлиев простреля при рикошет афганистански бежанец. Местните в града коментират, че инцидентът не е станал на така наречения „Аврамов мост”, на разклона за село Дюлева, а на друг по-малък мост, който се намира на километър от изхода на Средец. По думите на жителите от  там именно минава друг бежански поток. Проверка на място установи, че под моста е имало импровизиран бивак. До реката са разхвърляни остатъци от храна, бутилки и маркови маратонки. Ако всъщност това е мястото на инцидента възниква въпросът защо вещите не са иззети като веществени доказателства.

В града, където днес започна подписка в защита на граничния полицай, се коментира още, че хора от ромската махала на Средец се препитават с трафик на хора.

Днес в дома на Вълкан и Соня Хамбарлиеви  нямаше никой. Съседи коментираха, че семейство го няма в Средец  от 24 часа. Неговите съученици и съграждани, които днес се включиха в подписката,  го определят като уравновесен и спокоен човек.

Въпреки огромната подкрепа за граничния полицай имаше и хора, които не оправдават смъртта на бежанеца.

Екип от 9 следователи извършва разпитите на 53-ата афганистанци, които бяха засечени от граничен патрул по пътя Бургас-Средец. Днес в следствието в Бургас беше докарана поредната група от афганистанците. След беседите, на които присъстват и агенти  на ДАНС, миграните са връщани в сградата на Гранична полиция в Средец.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук