22.1 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Нова камера на входа на Бургас, излови 700 нарушители за седмица

От края на март вече работи нова стационарна камера в Бургаски регион, предупреждават от МВР. Тя е  монтирана на пътя в края на магистралната отсечка в посока Бургас, след бензиностанция “Ромпетрол”. Там ограничението на скоростта е 90 км / ч., като за първата седмица от стартиране на контролната дейност са фиксирани над 700 нарушения.

Припомняме, че с тази камера общо на територията на Бургаски регион работят пет стационарни камери.  Две от тях са разположени по пътя Бургас – Созопол, на познатите места – спирка “Моряк” и кръстовището за с. Атия, други две – на пътя Бургас – Несебър – в участъка след бензиностанция “Жезъла” и на с. Ахелой. Петата най-нова камера е монтирана преди Бургас,  непосредствено след бензиностанция “Ромпетрол”. 

         Освен стационарните, на територията на Бургаска област работят три мобилни камери, монтирани в необозначени автомобили на “Пътна полиция” – две от тях работят на територията на Бургаска община, а третата – на територията на Несебърска община. Предстои въвеждането в експлоатация на още пет мобилни камери, които да обхванат вътрешността на региона, главния път София – Бургас и пътя за Царево.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук