13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Нова мащабна акция в Слънчев бряг

Общо 26 души са задържани при специализираната полицейска операция, проведена през последните три дни на територията на Слънчев бряг и Несебър, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Бургас. Сред тях освен извършители на грабежи и кражби на лични имущество, немалък е броя и на лицата, в които са открити наркотични вещества.
Разкрити са 14 престъпления, като са образувани десет бързи досъдебни производства, съставени са девет акта за установяване на административни нарушения на Закона за българските документи за самоличност и 18 акта по Закона за движение по пътищата. В операцията са проверени общо 466 лица и 188 моторни превозни средства.
Неутрализирана е дейността на трима младежи от бургаския квартал «Горно Езерово», които по идентичен начин извършили четири грабежа на дамски чанти, собственост на български и чуждестранни туристки, отседнали в Слънчев бряг и Несебър. Задържан е още един извършител на грабеж на 52 годишен плевенчанин – това е 16 годишен младеж от вътрешността на България. Спрямо 26 годишен българин в Районно управление «Полиция» – Несебър е образувано досъдебно производство, за това че при проверка от служители на бургаската жандармерия са намерени и иззети части от скимиращо устройство и приспособление за монтаж и демонтаж. В резултат на полицейските действия по отношение кражба на сумата от 400 000 беларуски рубли, 60 долара, 50 евро, 200 лв. и мобилен телефон, собственост на 36 годишен беларуски турист, отседнал в с. Равда, извършена от квартирата му през незатворената балконска врата, е задържан извършителя на деянието – това е : 16 год. А.Т. от София. Вещите – предмет на престъплението са предадени с протокол за доброволно предаване.
Предстои провеждането на специализирани полицейски операции и в други курортни центрове по Южното Черноморие, категоричен е Директорът на ОДМВР – Бургас Комисар Милен Димитров, като освен за неутрализиране извършването на грабежи, кражби и търговия с наркотични вещества, ще продължи и полицейската дейност против измамите при уличен чейндж, търговията с риба на импровизирани улични сергии и на маркови стоки без съгласието на притежателя на изключителното право. Регулярно служителите на сектор «Пътна полиция» при ОДМВР – Бургас ще продължат с проверките си за шофиране със съобразена скорост, с поставен предпазен колан и при неупотреба на алкохол или упойващи вещества.
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук