22.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Нова улица свързва старата и нова част на Созопол

Улица на две нива с пешеходна зона и паркинг с 60 места е най-новата придобивка на Созопол. „Това е най-добрият начин да подобрим инфраструктурата на града и да създадем по-добри комуникации между двете части на Созопол”, заяви по време на официалното откриване на улицата, кметът на Черноморската община Панайот Рейзи.

„Отдавна имахме идея за развитието на тази част от града. Сега това стана възможно, след като продадохме няколко общински имота и с постъпилите средства осъществихме идеята”, каза още кметът и допълни че предстои проектиране и строителство в него. Кварталът е характерен с ниско строителство и е много атрактивен, а с новата улица става още по-привлекателен.

На официалната церемония присъстваха председателя на общинския съвет Красимира Германова, зам. кметът на община Созопол Катя Стоянова, кметът на с. Равадиново Иван Пазвантов, граждани на Созопол.

Церемонията започна с водосвет, отслужен от отец Димитър и продължи с рязане на лентата на новата улица. Кметът Панайот Рейзи и председателят на общинския съвет Красимира Германова, които пожелаха още нови придобивки на града. Новата улица е изградена в рамките на 6 месеца и струва близо 1,5 млн. лв. Тя ще доведе и до облекчение на движението през летните месеци, а пешеходците ще могат да се наслаждават на прекрасна гледка към морето и залива.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук