9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Нова читалня в Свети Влас

С откриване на нова модерна читалня в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Свети Влас, ръководството на учебното заведение даде старт на юбилейната програма по случай  110 – та  годишнина от основаването на училището. 

„Новата стая е място за литературни четения , конкурси, срещи с творци, художници, място, което да генерира култура, място за дебати, дискусии,  изложби”, каза директорката на училището Чубрина Стефанова. Фондът на читалищната библиотека е допълнен от ученици,  родители, учители.  За неговото обогатяване, книги подариха и гости на празника.

На тържеството бе показан препис на „История славянобългарска“ на Паисий Хилендарски. В преписването й са участвали ученици и  преподавателката им по български език и литература Даниела Иванова. Идеята се е родила внезапно, а целта е да остави следа във времето от писането с перо и мастило. Не на последно място е и идеята за провокиране на учениците да помислят за делата на видните българи . На преписът е отделено специално място в читалнята. Книгата е поставена в стъклена витрина.

Стартът на тържествата бе отбелязан и с празничен концерт, кратка театрална постановка, представяне на стихотворения, изложба на рисунки. По повод юбилея на 26 април ще има ден на отворените врати в училището, два дни след това ще се проведе състезание по български език. През месец май са организирани изложба от ученически произведения на тема „Моето училище”, спортен празник и тържествен концерт в амфитеатъра в Свети Влас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук