11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Новите сметища след новите пътища

Природен парк „Странджа”, на брега на морето при устието на р. Папийско дере, част от Виа Понтика. В края на туристическия сезон, районът впечатлява и малкото останали туристи, но не с красива природа, а с тонове боклуци.

Ремонтът на трите мостчета по живописния път между Варвара и Ахтопол приключи преди няколко месеца, маркировката е положена, пътните знаци блестят от километър – същинско бижу на труда ще каже пътният строител. Ще каже и няма да излъже, защото мостовете от години бяха в ужасно състояние.

Докато едни се радват на труда си, други цъкат недоволни с език. За два месеца, в които неуморно се копаеше, къртеше, трамбоваше, изливаше и извозваше, тази част на парк „Странджа” заприлича на бунище. И в края на септември все още си прилича на бунище, защото до ден днешен никой от варненската „Пътища и мостове” ЕООД не си е направил труда да събере тоновете боклуци, които оставиха след себе си гордите им пътни строители.

Общината, държавата и дирекцията на природния парк явно са заспали зимния си сън още през септевмри и на никой не му прави впечатление какво оставят след себе си строителите на нова България, освен на малкото останали туристи.

Докато институциите си прехвърлят топката и никой не следи какво оставят след себе си строителните фирми, туристите и обикновените граждани ще си цъкат с език и ще се чудят как е възможно някой да изцапа толкова много, не само тук, не само в природния парк или на брега на морето, а из цялата ни страна.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук