11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Новите собственици на „Петрол” наливат пари в „Черноморец”

Мултимилиардерът  Кирсан Илюмжинов ще инвестира в „Черноморец Бургас”. Новината потвърди неговият пълномощник Магометхан Гамзатханов, който пристигна в Бургас, за да се запознае на място със състоянието на отбора. Илюмжинов е новият мажоритарен собственик на „Петрол Холдинг”, който притежава 50 процента от акциите на Черноморец.

 

 

 

 „Сега пристигам в града, но още днес ще се разбера какво се случа в отбора. Но едно е важно, след икономиката на второ място за нашата компания е спорта . Феновете на „Черноморец” обаче могат да бъдат спокойни. Не искаме да даваме големи обещания, но ще отдаваме голямо значение на този футболен клуб”

 

 

Гамзатханов, който е шампион по самбо на Русия през 1985г.-  коментира, че мултимилиардерът Кирсан Илюмжинов има интереси в спорта и ще опита да направи бургаския клуб гранд в българския футбол.

 

На въпрос, наясно ли сте какво е състоянието на „Черноморец” в момента и че отборът завърши на 4-то място, Гамзатханов отговори:

 

 „За съжаление отборът е завърши на 4-то място, можеше да бъдат и шампиони, но разногласията между акционерите в „Петрол” малко попречиха.”

 

 

 В момента президент на отбора е Митко Събев, който притежава 47% от акциите на „Петрол Холдинг”.

 

Според руските медии състоянието на Кирсан Илюмжинов се оценява на около 10 милиарда долара. Той е и президент на Международната федерация по шахмат.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук