11.5 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Новият борд на Слънчев бряг отново увисна, отказаха му вписване

Избраният нов директорски съвет на Слънчев бряг  не може да стъпи в длъжност, тъй като има отказ за вписването му. Така напрактика се повтаря ситуацията от декември м.г., когато отново имаше избор на борд, но той остана само на книга, а изпълнителният директор Златко Димитров продължи да управлява дружеството до началото на сезона, съответно да сключва всички договори за дейности, извършвани или отдавани от АД-то. 

на снимката: Йордан Георгиев, Румен Кулев и Веселин Маринов
на снимката: Йордан Георгиев, Румен Кулев и Веселин Маринов

Димитров потвърди пред zonaburgas, че решението на съда е станало известно в късния следобед днес. Той е следил отблизо казуса с новия борд, за да е наясно кога да освободи директорското място. Малко преди провеждането на общото събрание на 23 юни той излезе в отпуск. Отказът за вписване е направен по искане на адвокат Веселина Василева, основанието е образувано дело, с което се оспорва законността на проведеното наскоро Общо събрание. Претенциите са на един от миноритарните собственици – Стойчо Малаков, предаде 24chasa.bg Отказът е вид охранителна мярка, отлага се до приключването на делото, обясняват юристи.

Опитите за смяна на борда на дружеството със 75 процента държавно участие започнаха още формирането на кабинета „Орешарски“, но оттогава удрят на камък. Избраният по време на управлението на ГЕРБ директорски съвет продължи да управлява повече от година. Преди ден бордът проведе първото си заседание, на което за изп. директор изненадващо беше избран Йордан Георгиев, който първоначално беше гласен за шеф на борда. Информиран съм, че има общо три искания за спиране на вписването, каза Георгиев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук