13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Новият областен управител прие властта

Новият областен управител на Бургас Вълчо Чолаков встъпи в длъжност днес. Той получи ключа на Областна управа от своя предшественик Павел Маринов. Не е ясно кои ще бъдат заместниците му. Решение за това трябва да вземе Министерски съвет в края на следващата седмица.  Пред медиите Чолаков обяви, че ще започне работа по най-належащите задачи при първа възможност. Няколко дни ще му бъдат необходими да се „ориентира” в системата и да се запознае с екипа на областната администрация. Той бе категоричен, че на този етап няма да съкращава служители.

„Ако някой не си върши работата, разбира се бих предприел и подобни стъпки. За това обаче се изисква време за наблюдение и внимателна преценка”, каза Вълчо Чолаков. Той увери, че ще продължи всяко добро начинание на своя предшественик.

От своя страна Павел Маринов сподели, че ще съобщи за бъдещите си начинания на по-късен етап. По време на срещата все пак загатна, че има намерение да работи по някои важни за Бургас и региона проекти. „Най-важната задача, която имах като областен управител бе изпълнението на Стратегията за развитие на областта до 2020 година. Това е стратегическият документ, който е фундаментален за работата на Областна администрация , който излиза извън рамките на обикновената административна дейност. Той няма възможностите да бъде променян много в течение на времето, тъй като е конструиран върху стратегиите на 13-те общини, които са в рамките на областта. Творчески могат да се прилагат действия за неговото изпълнение. Той е достатъчно продължителен като период до 2020 година. Предполагам, че голяма част от него ще бъде изпълнен от г-н Чолаков и неговия екип”, каза Павел Маринов.

Той допълни, че най-продължително е работил с екипа на премиера Пламен Орешарски. „Мисля, че тогава имаше някаква форма на движение напред. По времето на кабинета на проф. Близнашки правомощията му бяха изключително стеснени. Нямаше време за реакция по важни проекти, свързани с Бургас. Надявам се да се сложи край на тази честа смяна на правителства и да има устойчивост в управлението, което е много важно за бизнеса, за администрацията и за всички хора. Трябва да има разбиране и работа по същество по различните проблеми”, категоричен бе Маринов.

Новият областен управител пък увери, че комуникацията с него няма да бъде възпрепятствана. „Аз винаги съм достъпен. Нямам намерение да променям начина си на общуване с хората, приятели, колеги, познати, граждани”, сподели Вълчо Чолаков.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук