13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Новият президент на Европейската банка за възстановяване и развитие посети мол Galleria Burgas

Новопостъпилият в длъжност президент на Европейската банка за възстановяване и развитие сър Сума Чакрабарти избра за едно от първите си официални посещения България. По покана на  финансовият министър Симеон Дянков, заедно с директорът на ЕВБР за България Стефка Славова и Жан – Марк Петершмит – управляващ директор за Централна и Югоизточна Европа, сър Чакрабарти пристигна на еднодневна визита в Бургас.

 

Първата спирка в морския град за представителите на ЕВБР стана абсолютният хит по южното Черноморие това лято – мол Galleria Burgas. Търговският център е инвестиция на международната компания Globe Trade Center (GTC) в партньорство именно с Европейската банка за въстановяване и развитие. В присъствието на финансовия министър Симеон Дянков и бургаският кмет Димитър Николов, сър Сума Чакрабарти се запозна лично с крайната реализация на проекта. Народни танци за „добре дошли” и разходка сред красотите на България, събрани в миниатюри, посрещнаха гостите още от вратата и нагледно демонстрираха как трябва да се чувства всеки, прекрачил прага на мол Galleria- като у дома.

 

Лично Съни Сънински, автор на изложбата „България на длан”, поведе обиколката сред макетите на известни български забележителности и представи подробно всеки от обектите.

 

В кратка презентация изпълнителният директор на фирмата-инвеститор GTC- Дани Беркович разкри вижданията на ръководството на Galleria Burgas за развитието на мола и пътищата, по които ще вървят заедно с местната администрация в услуга на града. Според Беркович трябва да се използва максималния потенциал на Бургас и мол Galleria е готов да съдейства с пространства за събития, за които местната власт има нужда от подходящо място.  Кметът на Бургас Димитър Николов потвърди, че изграждането на мол като Galleria Burgas, който освен търговска дейност, има социална и културна политика, е истинска придобивка за общината. Сър Чакрабарти се поинтересува как се чувстват жителите на града след изграждането на мола, а градоначалникът усмихнато отговори ”Щастливи!”.

 

Интерес за делегацията от европейската банка предизвика концепцията за устойчиво развитие на мол Galleria Burgas, която подробно бе представена от Дани Беркович. „Ние искаме да станем част от местната атмосфера. Затова мислим и за нуждите на местното население, искаме да не бъдем типична ритейл концепция, а да създадем място, в което всеки да намери начин за забавление. Окуражаваме жителите на Бургас да изискват от нас повече и повече, отворени сме за всякакви предложения, с които да подпомогнем културния календар и социалните нужди на града.” обясни на гостите изпълнителният директор на GTC. Широкият спектър от предлагани в мола услуги правят мястото наистина атрактивно, като по този начин всеки извлича необходимата за него полза –  – и града, и посетителите, и жителите, и самият търговски център.

 

След посещението си в мол Galleria Burgas, делегацията се отправи към сградата на местната администрация, където кметът Димитър Николов запозна присъстващите с проекта на община Бургас за модернизиране на градския транспорт. Проектът на стойност 67 млн. лв. е пилотен за страната и ще получи от ЕВБР финансова помощ на стойност 10 млн. лв.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук