25.4 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Новият шеф на полицията: Нужно ми е време, за да се запозная с цялостната обстановка тук

Опазване на обществения ред. За това ще работи новият директор на бругаската полиция, комисар Георги Костов, който се срещна с представители на медиите днес.  „Няма да фаворитизираме едно или друго противоправно деяние. Ще проявим нетърпимост към всички нарушения”, категоричен бе Костов. По думите му, Областната дирекция на МВР, разполага с екип от професионалисти, което предполага, че няма да има особени затруднения в работата си.

„Все пак, за да съм наясно с цялостната обстабновка, би трябвало да поработя известно време”, каза още комисарят и допълни: „Нямам амбицията да бъда експерт в тенденциите в престъпния свят и неговото развитие през годините на тази територия.”

Относно к.к. „Слънчев бряг” новият директор не скри, че през тази година полицейското присъствие там е намалено. „Отреагираме с помощта на Жандармерията. С изненадващи, специализирани полицейски операции очакваме да овладеем престъпните процеси в курота”, заяви Георги Костов.

Припомняме, че той бе назначен със заповед на министъра на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев преди дни. Пред него стоят три основни приоритета – противодействие на наркоразпространението, на злоупотребите с акцизи и ДДС и на битовата престъпност, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство. Досегашният временно изпълняващ длъжността директор на ОДМВР Бургас Калоян Калоянов е назначен за зам.-директор на областната дирекция.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук