11.5 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Нови карти за трасетата на самолетите

Готови са картите на новите трасета на самолетите, които бяха изготвени, за да намалят шум, който пропищяха бургазлии и летовниците, съобщават от община Бургас. От 2008 година Община Бургас методично и упорито търси начини за разрешаване на проблемите от шума на прелитащите самолети.

След серия разговори, срещи, консултации с всички компетентни държавни институции по управление на въздушния трафик, е постигнат първия сериозен успех – вече са факт новите заходи (трасета) за кацане и излитане на самолетите, които през лятото водят много туристи на Южното Черноморие. При конструирането на новите маршрути са приложени всички възможни мерки за намаляване на отрицателното влияние върху териториите около летището, доколкото това е практически възможно при съществуващите ограничения за полети над нефтената рафинерия.
Използван е т.нар. „балансиран подход“ към управлението на авиационния шум на Международната организация за гражданско въздухоплаване (ICAO). Мерките целят концентриране и насочване на трафика извън чувствителните на шум населени зони, но са съобразени и с безопасността на полетите.Картите с новите трасета може да видите на сайта на община Бургас.
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук