23.2 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Нови паралелки в музикалното

„Сценичен костюм” и ”Рекламна графика” са двете нови специалности, които ще отворят врати през новата учебна година в Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” в Бургас. С тях се затваря цикълът на изпълнителските специалности, смятат от школото. Музикално училище

Така училището вече има капацитета да реализира изцяло самостоятелни учебни продукции. Децата ще  получат добра теоретична подготовка, която  ще  имат възможност да прилагат по време на учебните си практики и ще  работят по реални проекти.

Специалността „Сценичен костюм” ще подготвя художници изпълнители, които ще могат  да се реализират в системата на сценичните изкуства като изпълнители на сценични костюми. Децата ще бъдат запознати  с особеностите на целия процес при реализация на сценичните костюми, основните видове сценични жанрове, материали и техники при изпълнението. Те ще придобият основни умения и знания за конструкцията, силуета, стиловете и историческото развитие на костюма като част от материалната култура на човека.

По този начин ще бъде формирано  отношение към цялостната работа при реализиране на сценични спектакли и екранни продукции. Дисциплините включени в учебната програма освен рисуване  са компютърна графика, сценичен костюм, история на костюма, конструиране, перспектива, пластична анатомия и др. Рекламна графика” е актуална специалност в областта на съвременните информационни и компютърни технологии. В процеса на обучение, учениците ще придобиват знания и практически умения за работа с компютърни системи, периферия и мрежи.

Специалността ще даде  на децата   необходимите теоретични знания и практически умения в областта на технологичната и художествена рекламна графика и дизайн, тяхното приложение в различни области на производството, рекламата и изкуството. Те ще изучават рисуване, живопис,композиция,шрифт, компютърно проектиране на видовете реклама,  рекламна графика и предпечатна подготовка.

Наред със специфичната подготовка интерес за всички ученици  ще бъдат и  общохудожествените дисциплини като история на изкуството, рисуване,  чуждоезикова подготовка по специалността, история на музиката, живопис, скулптура, история на костюма, компютърно проектиране. Те са необходим и важен компонент от общия процес на обучение и подготовка на изпълнителски кадри за драматичен театър, куклен театър, опера, кино, телевизия.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук