12.6 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Нови проверки по плажовете в община Царево. На прицел – каравани и палатки

Община Царево започва проверки за незаконни обекти по  и край плажовете. Това обяви пред „Zonaburgas“ кметът на община Царево Георги Лапчев. По думите му, администрацията на морския град ежедневно получава сигнали за различни нарушения.

„Всеки ден имаме оплаквания за незаконни обекти по плажовете. Предвиди ли сме регулярни проверки в цялата община. Днес беше направена такава на к-г „ЮГ“ и в района на плаж Корал“, каза Лапчев. Общинските инспектори предприели проверка след като самите къмпингуващи са подали няколко сигнала за изградена инфраструктура с ток и вода. „Това не е ново за нас. Ние апелираме от години това да не се прави в нерегламентирани места“, обясни кметът на Царево.

Според него, подобни нарушения трудно се установяват.“ Тези хора се намират върху частни имоти, а собствениците не са дали разрешение за използването им“, припомни кметът на Георги Лапчев.  Общината ще проверява как са разположени каравани, палатки – има ли открити партиди за ток и вода към тях. Ще се установява и може ли терена да бъде освободен от такса смет, тъй като много от собствениците на земи около плажовете претендират за освобождаване от налога, защото земите не се използвали. Многобройни проверки край плаж Корал обаче доказват за поредно лято, че тези терени всъщност се използват, но никой не плаща за извозване на отпадъци. Така, община Царево доброволно разчиства тонове отпадъци в края на всеки сезон.

По информация на Георги Лапчев, един от терените до плаж Корал е държавна собственост. Временните постройки обаче, които се намират в него има ток и вода. „Ако това наистина се окаже държавна собственост ще се обърнем към областния управител на Бургас“, каза Лапчев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук