10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Нови проверки по пътищата от 17 ноември

Направен е оглед на пътната инфраструктура и са подготвени планове за готовност на Областните дирекции на МВР за усложнена зимна обстановка. Това заяви Антон Антонов, директор Дирекция „Опазване на обществения ред и контрол на пътното движение“ при Главна дирекция „Пътна полиция“ към МВР, на пресконференция във връзка с готовността за поддържане на републиканската пътна мрежа при зимни условия, предаде Фокус.

katastrofa

„Определени са местата, където ще бъдат спирани и отбивани ТИР-ове, които не отговарят на техническите изисквания. Предвидени са и обходните маршрути на национално ниво“ съобщи Антон Антонов.

„Наш приоритет са основните направления за движение. В момент на критична ситуация ще се реагира своевременно. В останалите Областни дирекции, където няма снеговалеж, ще се извършва постоянна проверка на движещите се автомобили. Целта е тежкотоварните автомобили да не попадат в критични ситуации “, заяви комисар Антонов.

„Не е нормално гражданите, когато са предупредени за предстоящата тежка зимна обстановка, да тръгват с неподготвени автомобили. Около 20 000 е интензивността по автомагистралите и един технически неизправен ТИР може да остави тези автомобили в една дълга колона“, посочи комисар Антонов.

„Призовавам гражданите при лошо време да не предприемат пътуване, ако то не е наложително. От 17-ти започва усилен контрол за техническото състояние на автомобилите. Целта е да посрещнем зимата, както трябва и да не допускаме критични ситуации“, каза още комисар Антонов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук