12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Нови скулптури от дърво красят Ясна поляна

Нови скулптури, изваяни от дърво, допълниха колекцията от уникални фигури в музея на открито в Ясна поляна. Творбите са дело на майсторите на длетото, участвали в 26-тия Международен симпозиум по скулптура в дърво „Ясна поляна`2015”.

 

59bfb2_02236496cec44b2ea2ff9b9d61bb61e820 дни ваятелите пресъздаваха своите идеи, вдъхновени от уникалната природа на приморското село, за да сътворят шедьоври от масивни дървени трупи. Със сръчните си ръце Андрей Москов, Красимир Яков, Мариана Манева, Никола Диков и Роберт Цанев сътвориха творби, които достойно представят постиженията на уникалното скулптурно изкуство.

 

Паралелно с тях творяха и децата от Ясна поляна, участници в детския пленер по рисуване. Над 30 малки художници изразиха плодовете на въображението си върху лист хартия. Някой рисуваха живописната Странджа планина, други показаха любовта си към морето, а трети предпочетоха да изобразят цветя и щъркели. Завършените детски произведения бяха изложени на детската площадка в селото.

 

Всички участници в симпозиума по скулптура в дърво и детския пленер бяха поздравени и удостоени с грамоти и награди лично от кмета на община Приморско д-р Димитър Германов.

 

Организатори на събитието тази година са Община Приморско, Съюз на българските художници, кметство Ясна поляна и НЧ „Л. Н. Толстой 1926”.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук