11.5 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Нови туристически маршрути в сърцето на Странджа

Дирекцията на парк „Странджа“ открива два нови интерпретативни пешеходни маршрути. Това съобщи Йоана Гюрова от пресцентъра на парка пред Агенция „Фокус“. По нейните думи, събитието е част от информационен ден на тема: ”Устойчиво развитие на Природен парк „Странджа“, който ще се проведе на 26.08.2015 г .на площада в гр. Малко Търново. „Единият маршрут се казва „Прилепи в гората“ , като неговата изходна е до гр. Малко Търново. Продължителността му е 5 километра и половина и маршрута се изминава за около час и половина, като денивелацията е около 120м .

Странджа

Вторият маршрут, който ще бъде открит утре е „Билките на Странджа“. Неговата изходна точка е до с. Бръшлян и дължината му също е 5 километра и половина. Изминава се същото време както маршрута „Прилепи в гората“, защото денивелацията е с 20 м. повече“, разказа Гюрова. Тя допълни, че предварително записване на желаещите да изминат маршрутите не е нужно, като за тях ще бъдат осигурени водачи интерпретатори, които на място ще преброят групите, които ще поведат в планината. Автобусът с желаещи тръгва от гр. Малко Търново за с. Бръшлян в 9.30 часа.

Сборният пункт на туристите ще е в 10 ч. до църквата в с.Бръшлян. По думите на Гюрова, до сега в парк „Странджа“ са открити 5 интерпретативни и 1 образователен маршрут, като особено голям интерес от посетителите има към изворите и пещерите на река Младежка в с. Младежко.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук