11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Новогодишна нощ без дъжд и студ

На 31 декември времето ще бъде облачно, но превалявания не се очакват. Това прогнозират синоптиците от НИМХ при БАН, цитирани от Агенция „Фокус“.

Още през нощта над цялата страна ще се е заоблачило, утре през деня времето ще се задържи облачно.

В предобедните часове в западната половина от страната на места в низините и поречията ще има мъгли.

В източните райони от страната ще духа до умерен северен вятър и ще проникне по-студен въздух.

Максималните температури ще се понижат с 3-5° и в повечето места ще са между 2° и 7°, в София около 4°. Минималните сутринта ще бъдат между -4° и 1°, в София -2°.

По Черноморието времето ще е облачно, без валежи. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 3-4°. Вълнението ще е слабо 2-3 бала. Температурата на морската вода е 7-8°.

Времето в планините ще е предимно облачно, като билата им отчасти ще са в облачния слой – с мъгла.

Само по най-високите части на Рила и Пирин е възможно да прехвърчи слаб сняг. Вятърът по билата ще е умерен от изток. Ще настъпи понижение на дневните температури, на 1200 м.н.в ще са около 3-4°, на 2000 м около 0°. Атмосферното налягане ще остане по-високото от средното.

През първия ден от новата година времето ще бъде предимно облачно, но само на отделни места в източните райони ще превали съвсем слаб дъжд

В Западна България ще бъде почти тихо, а в Източна ще духа слаб, по Черноморието до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните – между 1° и 6°. В четвъртък облачността ще се разкъса, над много райони и ще намалява до слънчево време; значителна ще се задържи по Черноморието. В петък ще бъде предимно слънчево, с разкъсана, предимно висока облачност. Вятърът ще е слаб, ще се ориентира от юг-югозапад, а температурите ще се повишат слабо.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук