17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Ново гражданско сдружение се присъединява към екипа на кмета Иван Алексиев

Във връзка с проекта за водния цикъл на град Поморие кметът Иван Алексиев проведе среща с жителите на квартал „Свети Георги”, на която беше представен напредъкът по проекта и предстоящите дейности.

„Строително-ремонтните дейности ще приключат до края на месец април. След 6 май ще започне демобилизацията на екипите и основно почистване на улиците.” – увери гражданите кметът Алексиев.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAРъководителят на Звеното за управление на проекта инж. Николай Бояджиев обясни, че екипите работят в добри темпове и до момента малко над 75 % от проекта са изпълнени. На срещата присъстваха заместник-кметовете на Община Поморие и представителят на главната фирма изпълнител инж. Пламен Статев, който също увери, че Поморие ще посрещне гостите си през новия туристически сезон без разкопани улици.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAОсвен дейностите по подмяната на ВиК мрежата, бяха обсъдени и други значими проблеми за квартал „Свети Георги”. Жителите дадоха идеи и предложения свързани с благоустрояването на тази част от Поморие. Обявиха, че вече има създадено гражданско сдружение „Свети Георги”, инициатори на което са Желязко Атанасов, Христо Трифонов и Тодор Диков. Те предложиха на кмета помощта си за решаване на важните въпроси, касаещи кв. „Свети Георги”. С благодарност за гражданската им активност, кметът прие предложението и ги покани да бъдат част от гражданската квота на екипа му, за да работят съвместно за развитието на квартал „Свети Георги”. Инициаторите на сдружението откликнаха на поканата, като споделиха, че подкрепят действията на кмета и оценят положените усилия за развитие на града.

„Една от целите ми винаги е била да стимулирам гражданите да участват в обществения диалог за развитието на община Поморие. Радвам се, че най-после имаме активна общност от информирани хора, заинтересовани и готови да отделят от личното си време, да предложат идеите си, за по-доброто бъдеще на Поморие.” – каза кметът Иван Алексиев.

Всички граждани на община Поморие, които желаят да участват в обществения диалог, могат да изпращат предложенията си до кмета Иван Алексиев на официалната електронна поща: [email protected]

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук