11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Ново двайсет: Собственикът на цеха в Горни Лом смята взрива за саботаж

Собственикът на взривения цех в Горни Лом смята, че е жертва на саботаж или външна намеса. Валери Митков, който загуби сина си в трагедията, проговори за пръв път пред Нова ТВ. „Не е възможно инициирането на една противопехотна мина да доведе до такава ужасна трагедия. Хиляди такива и други боеприпаси са били утилизирани в този завод. Те са били активирани от бризантно взривно вещество. По друг начин не е възможно те да бъдат активирани”, смята Валери Митков.

Снимка: standartnews

„Ужасно е, ужасно е. Не мога да си представя, кой болен мозък може да направи такова нещо”, допълва той. Според него не е задължително този акт да бъде иницииран от цеха. „Това е можело да бъде инициирано както от София, така от Белград, от Ню Йорк, ако щете”, обяснява Митков.

На въпрос защо това се е случило в неговото предприятие, той отговаря, че не може да каже. „Нима смятате, че ако съм подозирал, че може да се случи нещо такова, ще изпратя там детето си, ще изпратя там двама от близките си приятели, с които се познаваме повече от 20 години? Бъдете сигурни, че никога”, категоричен е той.

„Много боли, просто много боли. Има неща, които не могат с думи да се опишат. Нито той, нито останалите хора, трябваше по този начин да си отидат от този свят”, допълва още Митков. Собственикът на взривения цех казва, че не е гневен, а по-скоро убит от мъка. „Не пожелавам на никого такова нещо. Родители да изпращат децата си от този свят. Няма по-ужасна трагедия”, казва още той.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук