13.2 C
Бургас
сряда, май 29, 2024

Ново обвинение за Костадин Стоянов. Експертите: Шофирал е с превишена скорост

Нова тройна автотехническа експертиза заключи, че граничният полицай Костадин Стоянов, който уби 11-месечно детенце в Крушевец, е шофирал с превишена скорост. Това стана ясно на днешното заседание по делото. Това даде основание, прокуратурата да повдигне ново обвинение на Стоянов за инцидента през миналата година. 

костадин стоянов, крушевец

Така, към обвинението, че той е карал след употреба на алкохол и марихуана ще бъде добавено и обстоятелството – „превишена скорост“. Според експертите, граничарят е управлявал автомобила си с 59 км/ч., което се различава от първоначалното заключение на първата експертиза, посочила 49 км/ч.

В съдебната зала текат пледоариите по делото за смъртта на 11-месечната Красимира. Очаква се в късния следобед днес съдът да се произнесе с присъда.

На 11-и септември миналата година 36-годишният граничен полицай Костадин Стоянов, шофирайки с личния си автомобил, навлиза в платното за насрещно движение в центъра на село Крушевец, качва се на тротоара и помита количка с 11-месечното бебе, което загива на място.  Стоянов е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост в пияно състояние и за шофиране след употреба на канабис. При разследването са разпитани 26 свидетели на престъплението.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
spot_img
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук