16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Ново разписание по линията Бургас – Поморие

От  1 ноември превозвачът „М-Бус” въвежда ново разписание по линията  Бургас – Поморие. Автобусите ще тръгват на всеки кръгъл час – от 06:00 ч.  до 20:00 часа. 

„Въвеждането  на новото  разписание е свързано с изискванията на Наредбата за обществен превоз на пътници. Според последното й изменение трябва да заработят нови правила за интервали между курсовете при различните видове транспортни схеми.  По линии, с които се обслужва областна транспортна схема,  интервалите  трябва да  бъдат 1 час”, каза Румен Христов – управител на „М-Бус”.

Новото разписание реално запазва съществуващия до момента брой курсове, но ги разпределя пропорционално между „М-Бус”, като бургаски превозвач и този в община Поморие, чийто график също се променя  от 1 ноември.

В Бургас автобусите тръгват от автогара „ЮГ”, като сега  това ще става от нов сектор – № 1А, който ще бъде обособен между сега съществуващите 1-ви и 2-ри.  Направлението Бургас – Поморие е едно от най-натоварените през цялата година както през летния сезон, така и през зимата, когато основният пътникопоток  е от ученици. Кондукторите по линията са с касови апарати и вместо билет издават фискален бон.


7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук