11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Ново 20 от 14 април

Мобилните оператори ще направят промени в правилата за тарифиране на мобилните разговори  заради последното решението на Комисията за регулиране на съобщенията. След въвеждане на новите правила, първоначалният период на таксуване ще е 30 секунди. След това обаче отчитането ще става за всяка секунда. 


Телефон

От GLOBUL съобщават, че съгласно решението на КРС, от 14-и април операторите се задължават да предложат на своите клиенти нови тарифни планове, при които първоначалният период на таксуване е 30 секунди, а след това – отчитането е на секунда. GLOBUL ще предложи такива тарифи в указания от решението на КРС срок. Отчитането на разговорите по сега съществуващите тарифи се запазва.

От M-Tel информират, че с промените КРС задължава операторите да предложат на клиентите си най-малко две тарифи, при които се прилага първоначален минимален период на таксуване до 30 секунди за изходящи повиквания, като след това таксуването е на секунда. Новите предложения на телеком операторите с тарифиране 30/1 ще влязат в сила на 14-и април и M-Tel също ще се съобрази с новите изисквания.

VIVACOM пък обявиха, че вече работят по новите тарифи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук